Kuntoutus

 

Allergia-, iho- ja astmaliitto järjestää sopeutumisvalmennuskursseja, avokuntoutusjaksoja sekä verkkokursseja allergiaa, astmaa sekä ihosairauksia sairastaville ja heidän läheisilleen.Valtakunnalliset kurssit on tarkoitettu kaikille Suomessa vakituisesti asuville. Kurssit järjestetään Kelan, STEA:n (ent. RAY) ja OK-Siviksen tuella.

Tutustu kurssitarjontaan tästä linkistä!

Samasta linkistä löytyy kurssit niin lapsiperheille, nuorille kuin aikuisillekin. 

Aurinkopainotteinen sopeutumisvalmennus

Hakuohjeet

Hakulomakkeet

 


Sopeutumisvalmennuskurssit (Kela- ja STEA-kurssit) ovat tavoitteellista sosiaalista ja lääkinnällistä kuntoutusta. Kursseilla saa tietoa sairauksista, niiden hoidosta, kuntoutuksesta ja muista palveluista. Kursseilla tapaa muita allergiaa, astmaa tai ihon sairautta sairastavia, joiden kanssa voi jakaa kokemuksia ja saada vertaistukea.  Kurssit tarjoavat myös mahdollisuuden virkistäytyä ja saada voimavaroja arkipäivän elämään. Sopeutumisvalmennuskurssien ohjelma pyritään muokkaamaan mahdollisimman pitkälti hakijoiden tarpeiden ja tavoitteiden mukaan.

Kurssien ohjelmassa on tietopainotteisia luentoja ja erilaista ryhmämuotoista toimintaa, kuten keskustelu-, rentoutus- ja liikuntaryhmiä. Osassa kursseista on mahdollisuus myös yksilölliseen ohjaukseen.

Kotimaan sopeutumisvalmennuskurssit ovat osallistujille maksuttomia ja sisältävät täysihoidon. Hakemuksen liitteeksi tarvitaan lääkärin tai hoitajan suositus, jossa tulee olla riittävät tiedot sairaudesta ja lääkityksestä sekä kuntoutuksen tarpeellisuudesta hakijalle. Matkakulut ja kuntoutusraha korvataan Kelan käytännön mukaan.

Aurinkopainotteinen sopeutumisvalmennus on tarkoitettu vaikeaa ja keskivaikeaa atooppista ihottumaa sairastaville. Kurssit järjestetään ilmastollisesti suotuisissa olosuhteissa Kanariansaarilla.

Lue kirja sopeutumisvalmennuksesta!

Sopeutumisvalmennus - suomalaisen kuntoutuksen oivallus

http://www.allergia.fi/kuntoutus/

 

Kuva: Pixabay.com