Ajankohtaista

Suuntaamme kesänviettoon 20.6. ja palaamme töihin 5.8.2024 - sähköpostia meille voi laittaa loma-aikanakin, mutta pikaista vastausta emme voi luvata. Mukavaa kesää!

Astmatietoviikko 6.-12.5.2024

Astmaa sairastavia on Suomessa noin 300 000, et siis ole yksin! Astman kanssa voi yleensä elää täysipainoista elämää, eikä astman tarvitse olla este.

Astmaa kannattaa hoitaa hyvin. Huolehdi hyvästä omahoidosta eli tarkista lääkkeenottotekniikka. Käy säännöllisesti astmakontrolleissa. Löydä oma tapasi liikkua ja olla aktiivinen arjessa.

Osallistu tapahtumiin, hae kursseille sekä tule mukaan Facebook-vertaiskeskusteluun - tapaat muita astmaa sairastavia ja voit saada vinkkejä arkeen astman kanssa. Liity jäseneksi, niin kuulet ensimmäisenä astmatietoa ja -tapahtumista.

Astma ei ole este itsensä toteuttamiselle. 
Astma ei ole este toisista huolehtimiselle. 
Astma ei ole este seikkailulle.

 

Tietoa astmasta

Osallistu Astmatietoviikolle!

Katso Astmatietoviikon tapahtumia kalenterista.

Tapahtumia Astmatietoviikolla

Yhdessä saamme enemmän aikaan!

Paikallisen allergia- ja astmayhdistyksen jäsenenä saat apua, tukea ja ajankohtaista tietoa arkeesi, ja voit tavata toisia samassa tilanteessa olevia. Yhdessä saamme paljon enemmän aikaan ja vaikuttamistoimintamme lisää painoarvoa. Olet siis mukana edistämässä allergiaa, astmaa ja ihotautia sairastavien asiaa!

Liity jäseneksi

Allergia-, iho- ja astmaliiton Astmatietoviikko lisää tietoa astmasta ja sen vaikutuksista ihmisen arkeen. Yhdistää astmaa sairastavia. Lisää ammattilaisten tietoisuutta astmasta. Astmatietoviikkoa vietetään Kansainvälisen astmapäivän (7.5.) ympärillä. Vuonna 2024 teemana on Astma ei ole este ja kampanja keskittyy työikäisten astmaan.

 


Niiskuttaako nenä, kutiaako silmät, aivastuttaako? Siitepölyallergian oireet voivat olla lievästä vaikeaan. Siitepölyallergiaa kannattaa hoitaa hyvin, koska hoitamaton allerginen nuha altistaa astmalle. Jos siitepölyallergia häiritsee arkea lääkityksestä huolimatta, niin kannattaa selvittää sopisiko siitepölyn siedätyshoito sinulle. Älä siedä - siedäty!

 

Hoida hyvin siitepölyallergiaa!

  • Suomalaisista noin 20% on siitepölyallergisia.
  • Siitepölyallergiaa hoidetaan nenäsumutteilla, antihistamiinitableteilla ja silmätipoilla.
  • Nenää kannattaa huuhdella nenäkannulla, jotta siitepölyhiukkaset poistuvat limakalvoilta.
  • Hoitamaton siitepölyallergia saattaa lisätä astman kehittymisen riskiä.
  • Siitepölyn siedätyshoito totuttaa ja siedättää elimistön siitepölylle.
  • Siedätyshoitoa annetaan pistoksina ja kielenalustabletteina noin kolmen vuoden ajan.
  • 80-90% siedätyshoitoa saaneista saa helpotusta allergiaoireisiin.

Lue sivuiltamme siitepölyallergiasta, sen hoidosta ja siedätyshoidosta.

Allergia-, iho- ja astmaliitto toivoo, että siedätyshoitoa käytettäisiin enemmän allergioiden hoidossa. Kansainvälisesti verrattuna siedätyshoitoa saa Suomessa melko vähän. Useimmiten siedätykseen pääsee vasta, kun potilas on itse pyytänyt sen aloittamista. Lue lisää tiedotteesta.

Ethän niiskuta yksin!

Suomalaisista noin 20 % on siitepölyallergisia. Allergia- ja astmayhdistysten tapahtumissa on mahdollista tavata muita siitepölyallergisia sekä saada tietoa ja vinkkejä siitepölyallergian kanssa elämiseen. Kannattaa liittyä jäseneksi!

Katso tapahtumat ja tule mukaan!

Allergia- ja astmayhdistyksen jäsenenä saat apua, tukea ja ajankohtaista tietoa arkeesi sekä tapaat toisia samassa tilanteessa olevia. Yhdessä saamme paljon enemmän aikaan ja vaikuttamistoimintamme lisää painoarvoa. Olet siis mukana edistämässä allergiaa, astmaa ja ihotautia sairastavien asiaa!

Liity jäseneksi

 

Allergiaviikko on Allergia-, iho- ja astmaliiton vuosittainen kampanja, jonka tarkoituksena on lisätä tietoisuutta allergioista ja niiden hoidosta. Allergiaviikkoa on vietetty vuodesta 1982. Vuoden 2024 teemana on siitepölyallergian hyvä hoito

Allergialiiton vertaistreffit

Allergialiiton vertaistreffit

"Keskustelu oli lämminhenkistä ja siitä jäi erittäin hyvä fiilis. Olen vieläkin ihan täpinöissäni. Olemme keskustelleet somessa, mutta kyllä nyt tuntuu että vertaistuki nousi seuraavalle tasolle."

YHVI:n tapahtumia 2024

Kouvolan Hyvinvointiyhdistykset ry:n eli YHVI:n vuoden 2024 tapahtumiin voit tutustua tästä linkistä.

 

Tuetut lomat

Tuetut lomat antavat matalan kynnyksen mahdollisuuden saada tauko arjesta, virkistyä ja saada vertaistukea.

Lue lisää täältä

Tutkimus 18-65 -vuotiaille

 

Jos kiinnostuit, pääset lukemaan lisää tästä linkistä.

Pieni ele – Keräys vammais- ja terveystyön hyväksi                     

Me emme voi muuttaa tapahtunutta. Korjata rikkoutunutta. Mutta me voimme tuoda päiviin onnen tunnetta ja iloa – onnea, joka näkyy pienissä hetkissä ja joka tuntuu yhtä vahvalta niin terveen kuin sairaankin sydämessä. Sitä me teemme lahjoituksellasi. Annamme onnen hetkiä, tukea ja turvaa pitkäaikaissairaiden ja vammaisten arkeen.

 

 

 

Kevään 2024 kurssit

Keväällä kursseja järjestetään allergiaa, astmaa ja ihon sairauksia sairastaville. Kotimaan kursseilla jaetaan tietoa, vaihdetaan kokemuksia, saadaan vertaistukea ja virkistytään.

Verkkokursseilla pääset katsomaan asiantuntija-alustuksia, tekemään monipuolisia tehtäviä sekä osallistumaan vertaiskeskusteluun. Verkkokursseille voit osallistua kotoa käsin, juuri silloin, kun se sinulle sopii.

Kurssit ovat osallistujille maksuttomia.

Tutustu kurssikalenteriin osoitteessa www.allergia.fi/kurssit ja hae mukaan.

 

Asiantuntijaluento luonnon terveysvaikustuksista 2022

 

 

Kiinnostaako sinua, miten voit valinnoillasi vaikuttaa terveyteesi ja omaan hyvinvointiin? Ympäristöasiantuntija Juha Jantunen kertoo luonnon monista terveysvaikutuksista ja luonnon mikrobien merkityksestä allergian ja muidenkin sairauksien ehkäisyssä.

Tule tutustumaan uuden nimen saaneeseen Kaakon Allergia- ja Astmayhdistykseen. Toiminnasta kertoo yhdistyksen edustaja.

 

Lappeenrannan kaupungintalon valtuustosalissa ke 9.11.2022 klo 18-19.30.

Tapahtuma maksuton ja avoin kaikille aiheesta kiinnostuneille.

Lämpimästi tervetuloa mukaan!

 

Lisätietoja:

juha.jantunen@allergia.fi

kaakonallergia.astma@gmail.com