Allergiaviikko 18.–24.3.2024

18.3.2024Allergiaviikko 18.–24.3.2024

Niiskuttaako nenä, kutiaako silmät, aivastuttaako? Siitepölyallergian oireet voivat olla lievästä vaikeaan. Siitepölyallergiaa kannattaa hoitaa hyvin, koska hoitamaton allerginen nuha altistaa astmalle. Jos siitepölyallergia häiritsee arkea lääkityksestä huolimatta, niin kannattaa selvittää sopisiko siitepölyn siedätyshoito sinulle. Älä siedä - siedäty!

Hoida hyvin siitepölyallergiaa!

  • Suomalaisista noin 20% on siitepölyallergisia.
  • Siitepölyallergiaa hoidetaan nenäsumutteilla, antihistamiinitableteilla ja silmätipoilla.
  • Nenää kannattaa huuhdella nenäkannulla, jotta siitepölyhiukkaset poistuvat limakalvoilta.
  • Hoitamaton siitepölyallergia saattaa lisätä astman kehittymisen riskiä.
  • Siitepölyn siedätyshoito totuttaa ja siedättää elimistön siitepölylle.
  • Siedätyshoitoa annetaan pistoksina ja kielenalustabletteina noin kolmen vuoden ajan.
  • 80-90% siedätyshoitoa saaneista saa helpotusta allergiaoireisiin.

Lue sivuiltamme siitepölyallergiasta, sen hoidosta ja siedätyshoidosta.

Allergia-, iho- ja astmaliitto toivoo, että siedätyshoitoa käytettäisiin enemmän allergioiden hoidossa. Kansainvälisesti verrattuna siedätyshoitoa saa Suomessa melko vähän. Useimmiten siedätykseen pääsee vasta, kun potilas on itse pyytänyt sen aloittamista. Lue lisää tiedotteesta.

Ethän niiskuta yksin!

Suomalaisista noin 20 % on siitepölyallergisia. Allergia- ja astmayhdistysten tapahtumissa on mahdollista tavata muita siitepölyallergisia sekä saada tietoa ja vinkkejä siitepölyallergian kanssa elämiseen. Kannattaa liittyä jäseneksi!

Katso tapahtumat ja tule mukaan!

Allergia- ja astmayhdistyksen jäsenenä saat apua, tukea ja ajankohtaista tietoa arkeesi sekä tapaat toisia samassa tilanteessa olevia. Yhdessä saamme paljon enemmän aikaan ja vaikuttamistoimintamme lisää painoarvoa. Olet siis mukana edistämässä allergiaa, astmaa ja ihotautia sairastavien asiaa!

Liity jäseneksi

 

Allergiaviikko on Allergia-, iho- ja astmaliiton vuosittainen kampanja, jonka tarkoituksena on lisätä tietoisuutta allergioista ja niiden hoidosta. Allergiaviikkoa on vietetty vuodesta 1982. Vuoden 2024 teemana on siitepölyallergian hyvä hoito